Почетна » Стручно усавршавање

Стручно усавршавање

ОБУКА ЗА НАСТАВНИКЕ ОШ ,,СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“

У школи је 11. 1. 2020. године одржан семинар под називом „Да у школи другарство не боли – програм превенције вршњачког насиља“ у организацији Центра за стручно усавршавање Лесковац. Ово предавање било је веома корисно и ојачало је ниво информисаности свих учесника о појму, типовима и врстама насиља са акцентом на примарној превенцији.


ОБУКА ЗА НАСТАВНИКЕ ОШ ,,СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“

У нашој школи је 21. 12. 2019. године одржан семинар под називом „Прати, процени и објективно оцени“ у организацији Центра за стручно усавршавање Шабац. Ово предавање свим учесницима било је корисно, а знања стечена на семинару унапредиће њихов даљи рад.


ОБУКА ЗА НАСТАВНИКЕ ОШ ,,СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“

У нашој школи је 17. и 18.11.2018. године одржан семинар „Не можеш све сам! – Како изградити мрежу унутрашње и спољашње подршке за наставника и ученика који има проблем“. Семинар су одржали сарадници из Удружења за подршку васпитању и образовању, Шабац. Свим учесницима је био веома лепо и корисно.


ОБУКА ЗА НАСТАВНИКЕ ОШ ,,СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“

 26. и 27. маја 2018. у нашој школи су одржана два семинара за наставнике:

УНАПРЕЂИВАЊЕ ЕМОЦИОНАЛНОГ ЗДРАВЉА У ШКОЛИ – МОЋ ЕМОЦИОНАЛНЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ“
Обука се бави емоцијама наставника и ученика и њиховог утицаја на здравље. Циљ је стицање и унапређивање знања о емоционалној интелигенцији као важном фактору у очувању емоционалног здравља.

„АДОЛЕСЦЕНТ И СПЕЦИФИЧНИ СТИЛОВИ КОНТАКТА У ПОРОДИЦИ – обука за рад са ученицима и родитељима“
Теме које смо обрађивали се тичу адолесценције и њених захтева, оснаживања породице и подршке за рад на решавању развојних проблема, као и оспособљавања за рад са породицама у којима владају специфични односи.

Обуку су одржали наши сарадници из Удружења за подршку образовању и васпитању ОДСТАР, Катарина Јовановић, дипломирани психолог и породични саветник и мр Божидар Топаловић, педагог.


 

 

ОБУКА ЗА НАСТАВНИКЕ ОШ ,,СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“

у ЕТШ у Земуну из области нових информационих технологија  и дигиталне наставе

 

27. новембра 2015. године наставници наше школе су били гости средње Електротехничке школе у Земуну која је у сарадњи са компанијом Самсунг организовала обуку-тренинг из области нових информационих технологија и дигиталне наставе са циљем унапређења технолошких знања и вештина ученика и наставника. 32 наставника ОШ „Светозар Милетић“ упознало се са могућностима дигиталне учионице и њеним предностима у раду и комуникацији са ученицима. Најпре их је у свечаној сали поздравио директор школе, Ђурађ Бањац, а о иновацијама у области информационих технологија и европским искуствима, говорио је проф. Дејан Симоновић. После кратке паузе и освежења, обука је настављена у Самсунговој дигиталној учионици, а реализатори тог дела обуке били су наставици ЕТШ, Славица Пер, Реља Ћурчин и Нада Ђурић. Свако од њих је пренео део својих искустава у примени дигиталне наставе. Наставници наше школе имали су прилику да на новим таблет рачунарима активно учествују у обуци.