Одељење III5 посетило je Пољопривредни факултет учествујући на радионици под називом „Микробиологија хране”. Најпре смо у дворишту фалултета скупили лишће на којем се налазе неке праживотиње које смо касније гледали под микроскопом. Подсетили смо се шта смо научили прошле године о гљивама и чули смо нешто више о осталим микроорганизмима: праживотињама, бактеријама, вирусима, микроалгама и квасцима. Мало смо и експериментисали. Кроз први оглед научили смо да квасац са шећером и топлом водом ствара гас који може да надува балон, док смо кроз други оглед сазнали више о ДНК извлачећи ДНК молекул из банане. Хвала Пољопривредном факултету на лепом гостопримству!
Микробиологија хране
Важни линкови
Скорашњи чланци
Категорије
- Актуелно (171)
- Албуми (1)
- Ваннаставне активности (101)
- Документа (2)
- Ђак генерације (2)
- Завршни испити (7)
- Календари (1)
- Манифестације (23)
- Настава (112)
- Некатегорисано (5)
- Постигнућа ученика (58)
- Припремна настава за осмаке (1)
- Професионална оријентација (1)
- Такмичења (49)
- Упис у средње школе (5)
- Уџбеници (11)
- Хуманитарне акције (7)