Почетна » Актуелно » Микробиологија хране

Микробиологија хране

Одељење III5 посетило je Пољопривредни факултет учествујући на радионици под називом „Микробиологија хране”. Најпре смо у дворишту фалултета скупили лишће на којем се налазе неке праживотиње које смо касније гледали под микроскопом. Подсетили смо се шта смо научили прошле године о гљивама и чули смо нешто више о осталим микроорганизмима: праживотињама, бактеријама, вирусима, микроалгама и квасцима. Мало смо и експериментисали. Кроз први оглед научили смо да квасац са шећером и топлом водом ствара гас који може да надува балон, док смо кроз други оглед сазнали више о ДНК извлачећи ДНК молекул из банане. Хвала Пољопривредном факултету на лепом гостопримству!